Δεν είσαι το ζώδιο που νομίζεις! Η αληθινή Ιστορία

 

Στο άρθρο του bbc Which stars were you really born under? που παρουσιάστηκε από τον Dara O Brian υπαρχουν αλήθειες αλλά και μισές αλήθειες ή ανακρίβειες!

1. Αλήθεια: το Ζώδιο του 86% των κατοίκων της Γης έχει αλλάξει! Και αυτό οφείλεται στην Μετάπτωση των Ισημεριών. Ένα Αστρονομικό φαινόμενο που επηρεάζει την Αστρολογία.

2. Μισή Αλήθεια: Βρες το Ζώδιό σου με την εφαρμογή του BBC. π.χ. Αιγόκερως 21/1 με 16/2.
Η αλήθεια εδώ είναι λίγο διαφορετική από αυτή που παρουσιάζουν οι κατα τ'άλλα αντικειμενικοί και υπερασπιστές της επιστήμης συντάκτες του BBC. Οι ημερομηνίες που ο Ήλιος εισέρχεται στους 13 Ζωδιακούς Αστερισμούς αλλάζουν κάθε έτος διότι α. Υπάρχουν τα δίσεκτα έτη που παρεμβάλουν

 μια μέρα κάθε 4 έτη. β. Η Μετάπτωση των Ισημεριών εξακολουθεί να μετακινεί τον Ουράνιο Θόλο σε σχέση με την Γη μας κατά περίπου 6 ώρες κάθε έτος! Έτσι ενώ το έτος το έτος 2014 ο Ήλιος ήταν στον Αιγόκερω από 20 Ιανουαρίου 00:20 έως 16 Φεβρουαρίου, 11:00 (ώρα GMT), το 2015 ήταν από 20 Ιανουαρίου 06:40 έως 16 Φεβρουαρίου, 17:10. Αν οι 6 ώρες μέσα σε ένα έτος σας φαίνονται λίγες φανταστείτε ότι 4 έτη μας δίνουν μια μέρα. Αν υπολογίσουμε δε τα δίσεκτα έτη όπου "πηδάμε" μια μέρα πίσω, τα πράγματα περιπλέκονται. Ευτυχώς όμως όλη αυτή την δουλειά την κάνουν οι Υπολογιστές σήμερα!
Αν βγαίνει ένα συμπέρασμα από αυτή την διαδικασία είναι ότι χρειαζόμαστε πλέον ακρίβεια την οποία εξασφαλίζουν μόνο οι επίσημες Ιστοσελίδες της Αστρολογίας των 13 Ζωδίων:
Βρείτε το αληθινό σας Ζώδιο
Εβδομαδιαίο Ωροσκόπιο της Αστρολογίας των 13 Ζωδίων


3. Αλήθεια: Ο Ζωδιακός κύκλος περιέχει 13 Ζώδια. Τα 12 γνωστά και τον Οφιούχο. Οι αρχαίοι ίσως αφαίρεσαν τον Οφιούχο από τον Ζωδιακό κύκλο για λόγους συμμετρίας, ίσως για λόγους που δεν γνωρίζουμε. Ένα είναι σίγουρο ο Οφιούχος υπάρχει ως Ζώδιο και ο Ήλιος διανύει 18 ημέρες της ετήσιας πορείας του τα χωράφια του από 29/30 Νοεμβρίου έως 17/18 Δεκεμβρίου. Σήμερα λοιπόν η Αστρολογία πρέπει να αναπροσαρμοστεί ώστε λέει όλη την αλήθεια στους οπαδούς της. Να είστε σίγουροι ότι ο κλάδος αυτός της γνώσης θα επιβιώσει με τα νέα δεδομένα επειδή πηγάζει από το γεγονός της αλληλεπίδρασης της φύσης και του πλανητικού μας Συστήματος με τον άνθρωπο. Επιπλέον σήμερα υπάρχει η Αστρολογία των 13 Ζωδίων με τις προβλέψεις της για να αντικαταστήσει την παλαιολιθική Τροπική Αστρολογία του χθές.