Αιγόκερως 13 Ζωδίων

Αιγόκερως 13 Ζωδίων

 

Γεννημένοι από 19/20 Ιανουαρίου έως 15/16 Φεβρουαρίου (η ημερομηνία αλλάζει λίγο ανάλογα με το έτος, δείτε τους πίνακες στο μενού αριστερά για μεγαλύτερη ακρίβεια)
Ο Αιγόκερος 13 Ζωδίων, περιλαμβάνοι ελάχιστους παλαιούς Αιγόκερους γεννημένους 19 και 20 Ιανουαρίου και πολλούς παλαιούς Υδροχόους γεννημένους από 21 Ιανουαρίου έως 15/16 Φεβρουαρίου.

Κύριο στοιχείο του Αιγόκερου είναι ο ιδεαλισμός με την φιλοσοφική έννοια της λέξης. Δηλαδή, φτιάχνει μια ιδανική εικόνα για την ζωή και προσπαθεί να την προσεγγίσει μεθοδικά, βήμα-βήμα.
Άλλα χαρακτηριστικά του είναι η ανιδιοτέλεια καθώς και η εξέγερση ως βάση κοινωνικής αλλαγής. Είναι ιδιόρρυθμος, αντισυμβατικός και πολλές φορές χρησιμοποιεί μεθόδους ακραίες για να κατακτήσει τους στόχους του. Είναι σε μεγάλο βαθμό αμερόληπτος και τον έλκουν οι επιστήμες και το απρόοπτο.
Ο παλαιός Αιγόκερως θεωρούταν αρνητικό ζώδιο, αφού είχε τον Κρόνο ως κυβερνήτη. Στην Αστρολογία των 13 Ζωδίων ο Αιγόκερος δεν είναι καθόλου αρνητικό ζώδιο, το αντίθετο, θεωρείται φιλοπρόοδος και επαναστάτης των ιδεών..